Sådan betaler du for parkering i Aarhus

På de offentlige parkeringsarealer i betalingszonen i Aarhus kan man vælge 2 måder at betale sin parkering på. Det er helt op til dig at vælge den betalingsmåde der passer til dit behov. Vær opmærksom på at der er mange parkeringsområder og parkeringshuse som drives af private selskaber og betalingsmulighederne på disse områder er ofte anderledes.

Vær opmærksom på at man ikke længere kan betale med kontanter når man parkerer på kommunens parkeringspladser.

Herunder er de 2 måder beskrevet, samt de fordele der er knyttet til dem:

Betaling med mobilen – klart det smarteste valg

Når du starter din parkering med appen fra ParkMan, kan du indstille appen til den periode du vurderer du skal parkere i. Derefter kan du enten tillægge mere parkeringstid, hvis behovet er til det (direkte gennem appen, selvfølgelig), eller afslutte din parkering når er klar til at tage videre.

UNIK MULIGHED HER OG NU

Download ParkMan App og brug vores rabatkode: Parkeringsinfo.dk i appen og du får 100 kr. at parkere for til din første parkering.

Når du parkerer med ParkMan appen, betaler du for gældende parkeringsafgift for den eksakte tid du parkerer, samt et gebyr på 10 % af selve parkeringsprisen + 5.00 DKK.

Betaling med kreditkort

Du kan betale med kreditkort ved samtlige af Aarhus Kommunes billetautomater. Fra 2019 skal du altid betale forud for din parkering. Når du betaler skal du desuden indtaste din bils nummerplade.
Vær opmærksom på, at et køb ikke kan fortrydes, og at det betalte beløb ikke kan refunderes. Det er muligt, at betale forud for op til 72 timer.

Vores anbefaling
Når du betaler forud for parkering køber man ofte lidt ekstra parkeringstid, for at være sikker på at man kan nå tilbage til bilen inden udløb. Vi anbefaler derfor at du i stedet benytter fx appen ParkMan, da du her kan starte og afslutte din parkering let og hurtigt fra din mobiltelefon og derfor ikke er nødsaget til at betale for ekstra tid for en sikkerhedsskyld.