Parkering med elbil i København - gratis

I København er der 1334 gratis parkeringspladser specielt til elbiler, hvor andre typer biler ikke må parkere. Udover disse pladser er der et antal parkeringshuse som også giver mulighed for parkering/opladning af elbiler.

Disse er dog ikke med i optællingen eller vist på kortet herunder. På kortet herunder kan du zoome ind og klikke på ikonerne for at se hvor mange pladser der er.

Gratis parkering
Udover de gratis parkeringspladser specielt til elbiler, kan elbiler, brintbiler og elmotorcykler parkere gratis på alle offentlige parkeringspladser på gadeplan. Det gælder fx både offentlige parkeringsarealer, samt de parkeringspladser som er langs vejene i Københavns Kommune. Ved benyttelse af Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg, skal der dog stadig betales den gældende takst.

Praktisk information
Man parker blot sin elbil, brintbil eller elmotorcykel som normalt, men uden at registrere dig i automat eller via apps. Parkeringsvagten kan se, om der er tale om en elbil, brintbil eller elmotorcykel.
Det er også gratis at parkerer ved ladestandere for elbiler og elmotorcykler (Plug-in hybrid biler skal betale gældende takst). Der kan dog være specifikke tidsrestriktioner som skal overholdes.

Husk at benytte P-skive på de steder, hvor der er opsat skilte med lokale parkeringsrestriktioner. Generelt skal man overholde Færdselslovens bestemmelser om standsning og parkering, fx. 10-meterreglen samt andre skiltede restriktioner i den enkelte gade.
Hvis du har en elbil, elmotorcykel eller brintbil, kan du parkere ubegrænset i Københavns 3-timers zoner. Du skal dog overholde lokale restriktioner der er inde i selve zonen, samt indstille p-skiven.

I zoner med tidsbegrænsning på mindre end 3 timer, skal alle køretøjer fortsat overholde den tidsbegrænsning, der er i zonen og indstille p-skiven. 

Plug in-hybridbiler skal fortsat betale gældende takst i betalingsområdet i København.
Frederiksberg: El-biler og plug-in hybridbiler er undtaget for betaling i parkeringszonen på Frederiksberg.
Kortet viser IKKE parkeringspladser til elbiler på Frederiskberg


Herunder kan du se hvordan parkeringspladserne er fordelt ud over København - seneste ændring er foretaget 12-01-2023.
Det er Indre by i København som har klart flest parkeringsmuligheder for elbiler. Hovedreglen er at jo længere du bevæger dig væk fra Indre By i København, jo færre parkeringspladser er der til elbiler.

Bydel Antal pladser
Amager Vest 72
Amager Øst 91
Bispebjerg 8
Brønshøj-Husum 4
Indre By 388
Nørrebro 224
Valby 85
Vanløse 18
Vesterbro-Kongens Enghave 145
Østerbro 299