Parkering med elbil i København - gratis

I København er der 838 gratis parkeringspladser specielt til elbiler, hvor andre typer biler ikke må parkere. Derudover er der et antal parkeringshuse som også giver mulighed for parkering/opladning af elbiler.
Disse er dog ikke med i optællingen eller vist på kortet herunder. På kortet herunder kan du zoome ind og klikke på ikonerne for at se hvor mange pladser der er.

Gratis parkering
Udover de gratis parkeringspladser specielt til elbiler, kan elbiler, brintbiler og elmotorcykler parkere gratis på alle offentlige parkeringspladser på gadeplan. Det gælder fx både offentlige pakeringsarealer, samt de parkeringspladser som er langs vejene i Københavns Kommune. Ved benyttelse af Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg, skal der dog stadig betales den gældende takst.

Praktisk information
Man parker blot sin bil som normalt, men uden at betale. Parkeringsvagten kan se, om det er en elbil, brintbil eller elmotorcykel.
Det er også gratis for elbiler at parkerer ved ladestandere, men der kan være specifikke tidsrestriktioner som skal overholdes.

Husk at benytte P-skive på de steder, hvor der er opsat skilte med lokale parkeringsrestriktioner. Generelt skal man overholde Færdselslovens bestemmelser om standsning og parkering, fx. 10-meterreglen samt andre skiltede restriktioner i den enkelte gade.

Plug in-hybridbiler skal fortsat betale gældende takst i betalingsområdet i København.
Frederiksberg: El-biler og plug-in hybridbiler er undtaget for betaling i parkeringszonen på Frederiksberg.
Kortet viser IKKE parkeringspladser til elbiler på Frederiskberg


Herunder kan du se hvordan parkeringspladserne er fordelt ud over København - seneste ændring er foretaget 25-10-2021.
Det er Indre by i København som har klart flest parkeringsmuligheder for elbiler. Hovedreglen er at jo længere du bevæger dig væk fra Indre By i København, jo færre parkeringspladser er der til elbiler.

Bydel Antal pladser
Amager Vest 36
Amager Øst 61
Bispebjerg 8
Brønshøj-Husum 4
Indre By 284
Nørrebro 135
Valby 53
Vanløse 4
Vesterbro-Kongens Enghave 95
Østerbro 158